Maszzsázs

Horváthné Döme Erika Tel.: 06-30/232-20-37
Horváthné Döme Erika vagyok, 14 éve dolgozom a szépségiparban. Próbálok segíteni a fogyni, szépülni vágyóknak, illetve a masszázzsal az ízületi-, mozgásszervi problémákkal küzdőknek, vagy csak egyszerűen a pihenni, relaxálni vágyó embereknek. A fő profilom a gyógy- és sportmasszázs, illetve a fogyasztó, alakformáló kezelések.

Mire jó a masszázs?
Akik egy kicsit is értenek hozzá, azok már vágják is rá: ízületi és mozgásszervi problémák kezelésére. Igazuk van! És még? Ilyenkor az emberek többsége hallgatással válaszol, míg néhányan hozzáteszik, hogy: frissít, nyugtat. Ez is igaz. Kevesen tudják azonban azt, hogy masszázzsal a belső szervi problémák is kezelhetők. masszázsReflextalpmasszázs során a masszőr reflexív útján hat közvetve a belső szervekre is. Ez érthetőbben azt jelenti, hogy a talpon lévő minden egyes ponthoz egy-egy belső szerv kapcsolható, tehát azáltal, hogy a talpon bizonyos pontokat nyomogatunk, masszírozzuk, a belső szervekre is visszahatunk. Emellett rendkívül nyugtató hatású is, mivel a talpon található a legtöbb idegvégződés és a sem mellékes, hogy a nyirokrendszer aktivizálása révén méregteleníti is szervezetünket. A talpmasszázs jótékony hatásait általában jobban ismerik az emberek, és azt kevesebben tudják, hogy bizony a testmasszázs (svédmasszázs, gyógy-, sport-, frissítő masszázs) során is "kezelhetjük" a belső szervi problémákat. Illetve ha nem is célzottan végzünk a szervek működésére ható speciális gyógymasszázst (szegmentmasszázs), akarva-akaratlanul is befolyásolhatjuk szerveink működését. Ha képzeletben az emberi testet szegmentekre bontjuk (keresztbe elvagdaljuk), akkor a háton lévő különböző szakaszokhoz különböző szerveket tudunk kapcsolni. Vagyis: ha valamelyik szervünk (pl. máj) működésével gond van, esetleg beteg az adott szerv, akkor a hátunk is jelzi ezt, ugyanis a kötőszöveten az adott szegmentben is elváltozás figyelhető meg: dudorok, bemélyedések lehetnek azon a szakaszon. Azonban szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ha egészségi problémája van, először forduljon szakemberhez (orvoshoz), és ha már valóban beigazolódott a gyanú, akkor érdemes a hagyományos gyógymódok (pl. gyógyszerek) mellett alternatív gyógymódokat (pl. masszázs, akupunktúra stb.) is igénybe venni! Hisz a masszázs nemcsak a testünket, de a lelkünket is kényezteti, harmonizálja.

Sportmasszázs
Sokan hiszik azt, hogy csak azoknak van szükségük rá, akik versenyszerűen sportolnak. Ez így nem igaz, hisz azoknak sem "ártana", akik csak hobbiszinten sportolgatnak, illetve napi szinten edzik magukat, hogy fittek, egészségesek, szépek maradjanak.

Azzal általában tisztában vagyunk, hogy az edzések megkezdése előtt célszerű bemelegíteni. Fokozottan igaz ez azokra is, akik csak ritkán sportmaszázssportolnak, esetleg valamilyen sérülésük, betegségük volt, valamint kötött, sérülékeny izomzattal, ínszalagokkal rendelkeznek. Akik tisztában vannak izmaik, szalagjaik sérülékenységével, esetleg többször volt már húzódásuk, szakadásuk, azoknak lenne igazán jó a bemelegítő masszázs, amit elsősorban vérbőséget fokozó krémekkel (melegítenek, kivörösödik tőle a bőr), gyors, gyúró mozdulatokkal végzünk. Nem kell itt valami hosszú, komplett masszázsra gondolni, hisz ez a fajta "gyúrás" pár percig tart és akár saját magunkon is végezhető.

Edzések után van főleg nagy jelentősége a sportmasszázsnak, hisz gyorsítja az anyagcserét, fokozza a vérkeringést, megszünteti az esetleges izomgörcsöket, és ezáltal gyorsabban regenerálódik az izomszövet, előbb visszanyeri erejét, ellenállását, állóképességét, tehát újra terhelhetővé válik. A másik, amiért hasznos az edzések utáni masszázs, hogy gyakran nagy mennyiségű tejsav képződik az izomrostok között, ami aztán kellemetlen "izomláz" formájában jelentkezik. Főleg azoknál jön ez az állapot létre, akik rendszertelenül sportolnak, vagy hosszabb időt kihagytak, de élsportolóknál is előfordulhat egy egy erősebb, megterhelő edzés után. A harmadik és egyben legfontosabb szempont: sérülések után sokkal előbb visszatérhet valaki az aktív életmódhoz, ha szakszerű kezekbe kerül, hisz a legkisebb sérülés esetén is heteket kénytelen kihagyni a sportoló vagy sportolni vágyó, mire rendesen használni tudja a végtagjait. Ebben a kezdeti időszakban nagyon fontos a fokozatosság betartása, valamint az izmok, szalagok lazítása, nyújtása, az izomletapadások oldása.

Kismamamaszázs
néhány évvel ezelőtt kiadott masszázs könyvekben is úgy szerepel, hogy kismamát nem masszírozunk. A valóság azonban az, hogy változnak ismereteink, életmódunk és nem utolsósorban az igényeink is. Míg nem is olyan rég a masszázs ďFFDúri hóbortnak számított, a mai rohanó világunkban egyre inkább kezdik fel- és elismerni a masszázs jótékony hatásait, illetve sok esetben annak szükségességét. kismamamaszázsA kismama teste a terhesség előrehaladtával felkészül a kis jövevény érkezésére: a medence fokozatosan tágul, helyet adva a baba fejlődésének, majd világra jöttének. De nem csak a baba, hanem ezzel párhuzamosan az anyuka testsúlya is jelentősen változik. Mindezek együttesen eredményezik a mozgás, a testtartás megváltozását is, amely a gerinc alsó szakaszának túlterhelődéséhez vezet. Nagyon sok kismama panaszkodik már-már elviselhetetlen csípő- és deréktáji fájdalomra, gyakran az alvásukat is megnehezíti. Főleg azoknál jelentkeznek erőteljesebben ezek a fájdalmak, akiknek gyengébb a hátizomzatuk, esetleg már a terhesség előtt is szenvedtek különböző gerincproblémákkal. De visszatérve a kismamamasszázsra: úgy vagyunk ezzel, mint pár éve a kismamatornával. És ha egy szóval kell válaszolnom, akkor megnyugtathatok minden kismamát, hogy igen, lehet masszíroztatni, de...! És a hangsúly a ďFFDdeďFFD-n van! Nagyon fontos, hogy kizárólag szakemberrel végeztessük! Minden esetben fontosnak tartom, hogy csak hozzáértő emberhez forduljunk problémánkkal. Különösen igaz ez a

kismamákra nézve, hisz míg egy egészséges, normál ember esetében szinte kizárt, hogy a masszázst végző ártani tudjon, addig egy kismama esetében akár vetélést is okozhat a helytelenül kivitelezett masszázs. A masszőrnek az átlagosnál körültekintőbben kell eljárnia: nem szabad túl erősen, túl hosszú ideig masszírozni hát keresztcsonti szakaszát, illetve ügyelni kell arra is, hogy mivel, milyen krémmel, olajjal masszírozza a kismamát, hisz ezeknek az anyagoknak egy része a nyirok, majd a véráramon keresztül a babához is eljut. A kismama oldalt fekve, esetleg ülve helyezkedik el a masszázs során. Tehát kedves leendő anyukák! Nem muszáj hátfájással élniük, néhány masszázzsal enyhíthetők, megszüntethetők a kellemetlen fájdalmak. De ha semmije sem fáj, csak egy kis kényeztetésre vágyik, akkor is bátran keressen fel egy szakembert. Végezetül szeretném felhívni minden kismama figyelmét, hogy ha a leírtak alapján még bármi kétsége merülne fel azzal kapcsolatban, hogy masszíroztathat-e, kérdezze meg a nőgyógyásza véleményét!

Szívből kívánom, hogy minden kismama élje meg áldott állapotként ezt a csodálatos 9 hónapot!

Szolgáltatásaim:
masszázsok:
- gyógymasszázs,
- sportmasszázs,
- relaxáló masszázs,
- kismama masszázs,
- menedszer masszázs,
- reflex,
- talpmasszázs
Árak:
Masszázsok:
hátmasszázs: 25' 3.400 Ft
bérlet vásárlása esetén (5-t fizet 6-t kap): 17.000 Ft
teljes testmasszázs: 45' 5.600 Ft
bérlet vásárlása esetén (5-t fizet 6-t kap): 28.000 Ft
reflex talpmasszázs: 30' 3.400 Ft
bérlet vásárlása esetén (5-t fizet 6-t kap): 17.000 Ft
kismama masszázs: 30' 3.400 Ft
bérlet vásárlása esetén (5-t fizet 6-t kap): 17.000 Ft
Az árak 2011. december 31-ig érvényesek.
honlap készítés, weboldal készítés, webtárhely: WebStarter